Vergoedingenbeleid

Bij Lifenova streven we ernaar om onze klanten van hoogwaardige producten te voorzien. Mocht u echter niet tevreden zijn met uw aankoop, staan wij klaar om u te ondersteunen. Hieronder vindt u ons beleid voor terugbetalingen.

Terugbetalingsbeleid:

Lifenova biedt klanten de mogelijkheid om een terugbetaling aan te vragen voor producten die binnen een bepaalde periode na aankoop zijn gekocht, afhankelijk van het product. We bieden een terugbetalingsperiode van 14 dagen voor sommige van onze producten, terwijl voor andere producten een periode van 90 dagen geldt. Raadpleeg de productinformatie voor de specifieke terugbetalingsperiode.

Producten kunnen worden geretourneerd voor een terugbetaling of omruiling. Let erop dat het product dat u terugstuurt niet beschadigd mag zijn, geen tekenen van gebruik mag vertonen en in de originele verpakking moet worden geretourneerd.

Indien u aanspraak wilt maken op een terugbetaling, stuur dan een e-mail naarย support@lifenova-nederland.com. Wij voorzien u van gedetailleerde instructies over het invullen van het terugbetalingsformulier dat bij het product moet worden gevoegd.

Garantiebeleid:

Onze producten worden geleverd met 30 dagen garantie tegen defecten. Je hebt ook de mogelijkheid om deze garantie met een jaar te verlengen.

Houd er rekening mee dat de garantie geen fysieke slijtage, veroudering of schade veroorzaakt door onjuist, ongeschikt of onzorgvuldig gebruik van het product dekt.

Klachten:

Voor klachten kunt u een e-mail sturen naar support@lifenova-nederland.com. Wij zullen u voorzien van gedetailleerde instructies en een klachtenformulier dat u moet invullen en terugsturen met het product waarover u een klacht heeft.

Wij waarderen uw begrip en medewerking.

Contactformulier